Code 95 in Noord-Brabant halen bij een rijschool

Rijbewijs

Je code 95 in Noord-Brabant halen is een vereiste, wanneer je als beroepschauffeur gebruik maakt van een vrachtwagen of bus. Vaak wordt gedacht dat men aan een rijbewijs voor het besturen van vrachtwagens en bussen voldoende heeft. Dit is echter niet het geval! Er zijn een aantal uitzonderingen op deze vereiste. Zo is het voor de medewerkers van hulpdiensten in Nederland niet verplicht om code 95 te halen. Onder code 95 verstaan we ook wel de basiskwalificatie voor vrachtwagen- en buschauffeurs. Het is noodzakelijk om dit certificaat eens in de vijf jaar opnieuw te halen. Dit is een belangrijk onderdeel van de nascholing, die verplicht is voor beroepschauffeurs. Je leest er meer over in dit artikel!

Code 95 in Noord Brabant

Noodzaak van code 95 in Noord-Brabant halen

Zonder code 95 in Noord-Brabant te hebben gehaald, is het niet toegestaan de openbare weg op te gaan met een vrachtwagen of bus. De cursus voor het behalen van deze basiskwalificatie bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zal er theorie bestudeerd moeten worden en wordt er vaak een praktijkles aangeboden. Er moet een x aantal uur besteed worden aan nascholing wanneer je als beroepschauffeur werkt. Een deel van het bestuderen van de theorie kun je thuis uitvoeren. Zo hoef je hiervoor niet op locatie te komen! Het overige deel, circa 2.5 uur, zal je op locatie volgen. Na het behalen van de basiskwalificatie kun je weer vijf jaar vooruit.

kees de vaan opleidingen

Subsidie voor het behalen van code 95

Om het behalen van code 95 voordeliger te maken, kan het slim zijn om te kijken of er een subsidie aangeboden wordt. Het SOOB subsidiepunt biedt subsidies aan voor medewerkers van verschillende bedrijven. Informeer bij je eigen werkgever of zij aangesloten zijn bij het SOOB subsidiepunt. Met een subsidie wordt het behalen van deze basiskwalificatie aanzienlijk voordeliger. Ook bieden bedrijven zelf regelmatig financiële compensaties aan voor het behalen van dit certificaat.