Of je het nu leuk vindt of niet, vaders zijn stijlbeïnvloeders. Kijk maar eens naar vroegere rages zoals jorts en cargoshorts als bewijs. En nu is door papa geïnspireerde schoenen een statement-stijl die niet meer weg te denken is.

Het is zelfs bekend dat Gigi Hadid de straat op ging in Reebok Classics – met tandvleeszolen en zo. En de lijst met vrouwelijke en mannelijke beroemdheden die de stijl rocken, gaat maar door. Kourtney Kardashian combineert ze met bikershorts en sweatshirts. Kaia Gerber tilt ze naar een hoger niveau met een even vaderachtige bootcut-jeans en gepolijste blazers. Hier zijn enkele van de beste dad sneakers die je op de markt kunt vinden.

Adidas Yung-1

Ga achteruit en maak een kleine ruimte, want de adidas Yung-1 is groot. Deze dikke apen zijn duidelijk geïnspireerd op hardloopschoenen uit de jaren 90 en serveren het soort zoete nostalgie dat we normaal alleen bij UKTV Gold zouden krijgen. Nou, net als Del Boy, schuwen deze papa-schoenen absoluut niet om de schijnwerpers te stelen. Cushty.

Hoewel je oog waarschijnlijk wordt getrokken door het opvallende ontwerp, komt de aantrekkingskracht van de Yung-1 eigenlijk voort uit het ongelooflijk ondersteunende Torsion-systeem. Dit biedt in wezen fantastische ondersteuning door de middenvoet, terwijl de mix van mesh en suède materialen het verrassend licht en luchtig houdt. Bovendien zijn sommige kleurencombinaties ongelooflijk.

Skechers D’Lites

We kunnen gewoon niet praten over de beste papa-schoenen zonder Skechers een vermelding te geven. Deze dad sneakers zijn notoir comfortabel en ondersteunend, maar het zijn de populaire D’Lites die echt de stevige vadervibes opwekken. Ja, ik ga ze D’Lightful noemen en nee, ik ga me er niet voor verontschuldigen.

Dit is een klassieke look vermengd met waanzinnig comfort, zo simpel is het. Alleen kinderen uit de jaren 90 zullen weten dat Britney en Christina hier allemaal over geschreven zijn, maar bijna iedereen kan zien dat dit een sportief silhouet is dat druipt van nostalgie. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze natuurlijk ook behoorlijk verdomd licht.

Adidas Falcon dad sneakers

Laten we eerlijk zijn, de Adidas Falcon is zo jaren 90 dat hij net zo goed kan worden geleverd met een Tamagotchi en een pak Pokemon-kaarten. De levendige kleuren werpen de tinten van The Fresh Prince op, maar het is eigenlijk Kylie Jenner die deze de afgelopen tijd zo populair heeft gemaakt. In feite is dit op dit moment in wezen het dichtst bij een “moederschoen” geworden.

Nadat ze haar gezicht aan hun marketingcampagnes had gehecht, heeft adidas de vraag naar de Falcon volledig van de hitlijsten zien stijgen. Ja, het is heel gemakkelijk om je te laten meeslepen door alle levendige kleuren, maar onder dat alles vind je een schoen die beroemd comfortabel, duurzaam en ondersteunend is.