De top 10 mooiste steden van Europa

top 10 mooiste steden van Europa

Europa is een werelddeel op het noordelijk halfrond. Europa hoort bij de westerse beschaving samen met Noord-Amerika en Australië. Het werelddeel ligt ten noorden van Afrika en ten westen van Azië. Europa heeft erg veel prachtige steden, maar er is een top 10 mooiste steden van Europa die erg veel te bieden hebben. Deze steden moet je vooral niet vergeten bij jouw stedentrip.

top 10 mooiste steden van Europa

Top 10 tot top 5

Valencia staat op nummer 10 en dit is door de combinatie van strand, kerkjes en haar Mediterrane karakter aan de zee, de bars en de stranden. Boedapest staat op nummer 9. Dit heeft de stad te danken aan de historische gebouwen, klassieke muziek en traditionele koffiehuizen die de moderne architectuur en loungeclubs in balans houden. Op nummer 8 staat natuurlijk Barcelona. De mediterrane stad die waar nooit niets te doen is. Op nummer 7 staat Rome door de mystieke, stijlvolle, maar ook moderne sfeer. Op nummer 6 staat het romantische stadje Parijs door de bekende bezienswaardigheden als de Eiffeltoren. 

Top 5

Wenen staat op nummer 5 door de romantische sfeer. De gastronomie en de kunst zorgen ook voor de liefde voor deze stad. Op nummer 4 staat het prachtige Lissabon. Deze hoofdstad heeft historische wijken, ouderwetse trammetjes, maar ook moderne restaurants en een bruisend nachtleven. Op nummer 3 staat Madrid. Dit komt natuurlijk door de prachtige straten, pleinen en gebouwen en door de kunst en de sfeer die er hangt. Op nummer 2 staat Londen en dit is natuurlijk door de hipheid en haar karakter. Nummer 1 is gewoon door Florence. Deze prachtige stad is gelegen in het hart van Italië en is de Art City door wereldberoemde kunstenaars als Leonardo da Vinci.