De uniekste plekken in Nederland!

Nederland is een van de kleinste landen van de wereld. Toch heeft ons kleine landje genoeg plaatsen waar je even van op zult kijken. Het zijn gekke of vreemde plaatsen die je nog nooit elders hebt gezien of zult gaan zien. Wil je weten welke plekken dit zijn? Lees dan snel verder!

Het feestvarken van Arnhem

Bij een feestvarken denk je waarschijnlijk al snel aan iemand in een carnavalspak. Een persoon dat wel van een feestje houdt en iedere avond in de plaatselijke kroeg te vinden is. Je denkt niet gelijk aan een immens groot, liggend standbeeld van een varken met een feestmuts op. Toch is dit de realiteit in Arnhem. In Arnhem kun je namelijk het kunstwerk ‘Het feestaardvarken’ bekijken. het varken ligt namelijk in het park van Arnhem zijn roes uit te slapen van het feestje van de nacht ervoor. Het varken is maar liefst 30 meter lang en 9 meter hoog, niet te missen dus.

Giethoorn

Een andere unieke plaats in ons kleine kikkerlandje is Giethoorn. Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Net als in Venetië is Giethoorn op het water gebouwd. Je kunt jezelf alleen verplaatsen in het dorp over het water. Het is dus echt de moeite waard om eens een keer direct boot huren Giethoorn. Dit kun je bijvoorbeeld eenvoudig doen bij Rondvaart Zuideinde. Wil je niet zelf varen, maar wil je wel Giethoorn ontdekken? Dan kun je ook meegaan met een van de vele rondvaarttochten die ze organiseren.