Dikte is afhankelijk

Bouwstaalmatten

De dikte welke gebruikt moet worden bij bouwstaalmatten is van een aantal factoren afhankelijk, de belasting speelt een belangrijke rol maar dat is niet het enige. De afwerking van de vloer, en de overspanning zijn ook belangrijke zaken bij een vloer. Door gebruik te maken van de juiste dikte betonijzer, heb je niet alleen een veilige vloer maar weet je zeker dat deze aan je eisen en verwachtingen voldoet. De matten zijn van cruciaal belang als je een stevig bouwwerk wilt maken.

Let op de afwerking van de vloer

De afwerking is een essentieel punt om rekening mee te houden bij de keuze van bouwstaalmatten, de verkeerde matten kunnen voor veel problemen zorgen. Onbehandelde matten reageren anders dan bijvoorbeeld gegalvaniseerde betonnetten, zie de matten dan zie je direct de grote verschillen. Wanneer een onbehandelde mat in aanraking komt met vocht, zal deze direct afgeven en kan dit vocht doorslaan naar de afwerking van de vloer. Bij gegalvaniseerde matten is dit niet het geval, deze zijn schoon en kunnen altijd worden gebruikt. 

Bouwstaalmatten

Het maken van een werkvloer

In de meeste gevallen worden bouwstaalmatten gebruikt met een diameter van 6 mm, met deze dikte kun je voldoende trekkrachten opvangen. Om de druk van de vloer optimaal te verdelen, wordt er gebruik gemaakt van de mazen van de netten. Dit zijn de zogenaamde gaten in de bouwstaalnetten, over het algemeen wordt een maaswijdte gebruikt van vijf cm. De belasting van de vloer bepaald de dikte die moet worden gebruikt, hoe zwaarder de vloer wordt belast hoe meer en hoger de diameter zal zijn van het ijzer.