kip uit de oven

Je kunt kip op verschillende manieren bereiden. Zoals kip uit de oven of bakken in de pan. Het is natuurlijk van belang dat je bij het bereiden van de kip de smaak goed behoudt. Kip kan namelijk tijdens het bereiden erg droog worden als je dit niet op de juiste manier doet. In dit artikel geef ik je wat tips waarmee je kip op de juiste manier kunt bereiden en waardoor de smaak niet verloren gaat.

Sappige kip uit de oven

Met deze methode gaat de smaak van de kip niet verloren en heb je een heerlijk sappig stukje kipfilet. Om de kip op deze manier te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • olijfolie
  • kipfilet
  • peper en zout
  • kruiden of specerijen naar keuze
kip uit de oven

Stap 1: ga eerst de oven voorverwarmen op 180 graden. Doe het rek van de oven ongeveer in het midden.

Stap 2: pak een pan en doe hier wat olijfolie (of boter) in. Pak ook een stuk perkamentpapier en besmeer dit met wat olijfolie of boter.

Stap 3: je kunt nu de kip gaan voorbereiden. Hiervoor ga je eerst de kip droogdeppen met bijvoorbeeld keukenpapier. Daarna doe je er wat olijfolie of boter overheen. Vervolgens kun je wat peper en zout over de kip doen. Je kunt er nu ook wat kruiden of specerijen naar keuze overheen doen als je van veel smaak houdt.

Stap 4: de kipfilet kan nu in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de kipfilets niet te dicht tegen elkaar aan liggen als je er meerdere tegelijk wilt maken. Ze moeten de ruimte krijgen. Als je ze hebt neergelegd kun je nog wat kruiden rondom de kip leggen voor de extra smaken. Je kunt de schaal nu gaan afdekken met het perkamentpapier. Let er hierbij op dat je de boterkant naar beneden doet.

Stap 5: laat het nu in de oven staan voor ongeveer 30 minuten tot 45 minuten. Na deze tijd is het vlees gaar en kun je ervan gaan smullen.