Afghaans eten

Afghaans eten is er in allerlei soorten gerechten. Zo staat de keuken bekend om haar lekkere voorgerechtjes, hoofdgerechten vol met kruiden en gedroogd fruit of haar zoete nagerechten. Als je lekker Afghaans wilt eten heb ik een lekker recept voor je. Lees hieronder gauw verder.

Makkelijk Afghaans eten

Afghaans eten is helemaal niet zo moeilijk te bereiden als vele mensen denken. Het gaat om de balans in de smaak en de afwisseling in kruiden. Dit uitgebreide rijstgerecht van vandaag past goed bij twee andere lekkere Afghaanse gerechten, namelijk Lamskorma of de Kaddo Bourani. Het recept van vandaag heet Kabuli Palow. De benodigdheden vind je hieronder:

-350 gr Basmati rijst

-275 ml water

-0,75 dl zonnebloemolie

-2 kleine el Kardemom

-1 el Garam masala

-2 dl Kipbouillon

-1 el bruine suiker

-1 el witte suiker

-100 gr rozijnen

-50 gr pistache en 50 gr amandelen, kort aangebakken

-2 grote wortels

Afghaans eten 1

Bereidingswijze

Voor Afghaans eten geldt niet altijd een lange bereidingswijze. De tijdsduur van dit gerecht valt dan ook aardig mee en is simpel te maken. Ik leg je graag kort uit hoe gemakkelijk en snel jij dit lekkere Afghaanse eten op tafel krijgt. Zorg ervoor dat je de rijst goed geweekt is (minimaal 30 minuten). Bereid vervolgens goed je groenten voor, dus wassen en schillen van de wortels. Dit doe je ook voor de rozijnen. Bereid dit voor in de pan en laat het gaar stomen. Bestrooi daarna het eten met suiker en kardemom. Doe vervolgens de wortels en de rozijnen in een folie om die bij je rijst toe te gaan voegen. Leg vervolgens een theedoek tussen het deksel en de pot. Zo voorkom je dat het stoom ontsnapt. Voeg tot slot nog de nootjes toe en je hebt heerlijk Afghaans eten op tafel.

Bij Kabul Foods kun je genieten van lekker Afghaans eten zoals Kabuli Palow. Bekijk snel eens de website voor het menu.