Natuurlijke gezichtsverzorging

U hebt zeker al gehoord over de voordelen die een natuurlijk dieet voor uw gezondheid en uw lichaam kan hebben, nietwaar? Maar heb u er ooit bij stilgestaan dat dit ook voor cosmetica geldt? We gebruiken ze immers in ons haar en onze huid, en ons lichaam absorbeert alles wat we erin gebruiken. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging!

Wat is natuurlijke gezichtsverzorging?

Natuurlijke gezichtsverzorging wordt geproduceerd met grondstoffen en actieve bestanddelen die in de natuur te vinden zijn, zonder toevoeging van synthetische ingrediënten. Na studies is gebleken dat natuurlijke ingrediënten zeer goed zijn voor de schoonheid en ook tal van andere positieve punten bieden, die we hieronder zullen bespreken:

1. Zij bevorderen schoonheid met gezondheid

De natuur is wijs en alles wat we nodig hebben aan voedingsstoffen voor haar en huid is te vinden in de natuurlijke actieve bestanddelen die in natuurlijke cosmetica aanwezig zijn. Deze cosmetica hebben ingrediënten met een hoge compatibiliteit met ons lichaam, die echt zullen doordringen en voeden.

2. Zijn duurzaam voor het milieu

Conventionele produkten zijn meestal rijk aan minerale olie (aardolie derivaten) en conserveringsmiddelen die, wanneer zij via het rioleringssysteem in de natuur terechtkomen, de fauna en flora verontreinigen en uit hun evenwicht brengen.

De ingrediënten van natuurlijke cosmetica zijn biologisch afbreekbaar en hebben daardoor geen negatieve invloed op de natuur tijdens het gebruik in het bad en na de afvalverwijdering. Om dezelfde reden is de productie van natuurlijke cosmetica duurzamer en worden de ingrediënten meestal gewonnen uit gecertificeerde plantages. Bovendien worden natuurlijke cosmetica niet op dieren getest.

3. Natuurlijke cosmetica bevorderen duurzame economie

Voor natuurlijke cosmetica bedrijven is ethiek essentieel. Daarom is er een zorg om te produceren gericht op het creëren van een eerlijke en egalitaire samenleving. Deze producenten zijn van mening dat niet alles voor de winst is, en willen een actieve rol spelen in de milieu- en sociale zaak.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals het aanmoedigen van biologische landbouw en het kiezen van hun grondstoffen van fair trade-producenten. Hierbij wordt voorrang gegeven aan de levenskwaliteit van de betrokkenen, zonder uitbuiting van de landarbeiders.

Zo is de natuurlijke cosmetica goed voor wie hem gebruikt, voor het bedrijf, voor wie de ingrediënten levert en voor het milieu, waardoor een cyclus van ethische productie ontstaat, duurzaam en met minder impact op het milieu.

4. Natuurlijke cosmetica zijn goed voor de natuur en voor u

De keuze voor natuurlijke cosmetica voor haar en huid is een bewuste keuze van mensen die zich bekommeren om de gevolgen voor het milieu en die een eerlijke economie willen creëren. Bovendien brengt het zichtbare voordelen voor de gezondheid van uw lichaam.