Nut van het gebruik van een celfix

Met een celfix kunt u de ergernis van het opbranden van het “Check Engine”-lampje in de auto voorkomen. In dit artikel vertellen we u meer over het nut van het gebruik van dit onderdeel, welke in de uitlaat van uw auto gemonteerd dient te worden. Zeker voor de bezitters van een rallyauto is het raadzaam om een celfix te gebruiken, om niet onnodig opgeschrikt te worden door het “Check Engine”-lampje tijdens een rally. Vaak gaat dit lampje onnodig vaak branden, door een verkeerde afstelling of plaatsing van de lambasonde. Dit is een kleine sensor, die in de uitlaat geplaatst wordt en meet wat de verhouding tussen het zuurstof en uitlaatgas is. Zodra deze verhouding niet op het juiste niveau zit, zal het lampje in uw dashboard gaan branden.

Werking van een celfix in de auto

De celfix is een relatief klein onderdeel, die eenvoudig geplaatst kan worden. Met dit onderdeel neemt de kans dat het “Check Engine”-lampje onnodig vaak brandt, met een kans van 90% af. Mocht het lampje toch gaan branden, dan doet u er wellicht verstandig aan om deze na te kijken. Mogelijk gaat het lampje in dit geval terecht branden, door een verkeerde verhouding van het zuurstof en uitlaatgas bij uw uitlaat.

De werking van een celfix is heel simpel. Het onderdeel wordt bij de lambasonde in de uitlaat geplaatst en vermindert de hoeveelheid uitlaatgas die langs deze sensor stroomt. Zo zal de sensor veel nauwkeuriger werken. U bestelt dit onderdeel eenvoudig online.