De orthopedisch manueel therapeut heeft mijn klachten verminderd!

Orthopedisch manueel therapeut

Orthopedisch manueel therapeutOnlangs heb ik voor het eerst in mijn leven een bezoek gebracht aan een orthopedisch manueel therapeut. Ik loop namelijk al een tijd met klachten waaronder hoofd- en nekpijn en heb ook regelmatig rugpijn. Van een vriendin kreeg ik de tip om eens op de website van Hierhebikpijn.nl te kijken. Ik heb me goed ingelezen in de mogelijkheden en besloot om het eens te proberen. Ik had toch niets te verliezen en tot dan toe had ik nog geen permanente oplossing voor mijn klachten gevonden. Al snel had ik een afspraak staan met de therapeut.

Wat doet een orthopedisch manueel therapeut?

Een orthopedisch manueel therapeut is een persoon die gespecialiseerd is in de behandeling van allerlei lichamelijke klachten. Het lijkt op een combinatie van fysiotherapie en manuele therapie en de nadruk ligt op pijn in de gewrichten. Tijdens mijn intakegesprek heb ik mijn klachten met de therapeut besproken en heb ik ook een test moeten invullen. Op basis van deze test kunnen ze zien waar mijn klachten zitten, hoe vaak ik pijn heb en of ik eventueel last heb van andere klachten zoals oververmoeidheid, hoofdpijn of misselijkheid.

Toen we alles in beeld hadden, is de orthopedisch manueel therapeut met mij aan de slag gegaan. Ik kreeg ook oefeningen en tips mee naar huis. Ik had geen hoge verwachtingen maar moet zeggen dat ik al binnen een paar weken van mijn klachten af was. Ook heb ik nu oefeningen die ik kan doen om klachten te voorkomen.

Orthopedisch manueel therapeutBlijf niet met klachten rondlopen

Heb jij al een tijdje last van lichamelijke klachten? Ga dan zeker eens langs een specialist en blijf er niet mee rondlopen, de kans is namelijk groot dat een orthopedisch manueel therapeut jouw klachten kan verhelpen of in ieder geval verminderen. Je kunt je goed voorbereiden op je intakegesprek door de test te doen op Hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een beter inzicht in jouw klachten zodat je weet wat je kunt verwachten.