5 redenen voor een winter bruiloft

Hete zomerdagen zijn geen voorwaarde voor een spectaculaire bruiloft. Buitenrecepties, trouwjurken en warm weer. Dat is vaak het beeld van een perfecte bruiloft volgens een toekomstige bruid. Maar waarom zou je het niet een keer compleet anders doen? Kies voor een ontzettend gezellige winter bruiloft. Een winterbruiloft is ontzettend sfeervol. Een sfeer die op niet veel bruiloften voorkomen. Om je te helpen de beste keuze te maken, hebben wij een handige lijst samengesteld met de belangrijkste redenen om je bruiloft in de winter te houden.

Heerlijk eten

Denk hierbij aan een warme, hartige soep als voorgerecht, een braadstuk als hoofdgerecht en heel veel chocolade als dessert. Er is geen betere tijd dan de wintertijd om je gasten al het voedsel te serveren waar ze naar hunkeren. Zorg voor veel en goed eten. Verwen ze met een doe-het-zelf-chocolademelk station en serveer daarbij mini-hamburgertjes en donuts als tussendoortje.

Alles blijft langer vers

Je hoeft je geen zorgen te maken over het smelten van de cake of het verwelken van de bloemen. Als het niet zo warm is, blijft alles langer vers. Alles blijft langer knapperig en frisser – inclusief jij en de bruidegom. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je elke 10 minuten je make-up bij moet werken om te voorkomen dat je op de foto’s geen glimmend gezicht hebt. De bruidegom zal comfortabel in zijn pak zitten, omdat het niet te warm is. Daarnaast zal het eten ook goed bevroren blijven. Over het algemeen een overwinning!

Meer beschikbare datums

Hoe raar het ook klinkt, de zomer heeft maar een bepaald aantal zaterdagen. Als je verliefd bent geworden op een bepaalde locatie heb je geen zin om twee jaar te wachten totdat je een beschikbare datum hebt gevonden. Wanneer je kiest voor een winterbruiloft heeft de locatie waarschijnlijk veel eerder beschikbare datums om uit te kiezen.

Lagere kosten

Benieuwd naar nog een groot voordeel van een winterbruiloft? Je bent hoogstwaarschijnlijk minder geld kwijt. Het is algemeen bekend dat de winter een stillere tijd is voor de bruiloftsindustrie. Dat betekent dat, naast het krijgen van een favoriete locatie op een eerdere datum dan je zou hebben als je op de zomer zou wachten, je het waarschijnlijk ook nog eens voor een beter tarief kan krijgen. Aangezien de winter een minder drukke tijd is voor bruiloften, is het waarschijnlijk ook een minder drukke tijd voor bruiloft leveranciers. Dit zou weleens nog meer kortingen kunnen betekenen.

Kortingen op huwelijksreisaccomodaties

Wanneer je kiest voor een huwelijksreis op hetzelfde halfrond, dan kun je ervan uitgaan dat je een goedkopere huwelijksreis kan boeken. Hoewel je dan waarschijnlijk geen huwelijksreis hebt waarbij je aan je kleurtje werkt, zijn sommige subtropische bestemmingen veel leuker om te bezoeken in de winter omdat ze in de zomer eigenlijk te vorm zijn. Vraag bij een reisbureau naar de beste winterbestemmingen. Je zult verrast zijn door de opties.

Anders dan andere bruiloften

Gaan jullie een winterbruiloft organiseren? Dan hebben jullie een totaal andere bruiloft dan de meeste mensen. Je zult als vrouw een hele andere bruid zijn, dus je draagt hoogstwaarschijnlijk bruidsmode uit Apeldoorn die niemand anders draagt. Daarnaast kun je alles erg mooi aankleden en de winter is vaak een hele gezellige tijd. Je bruiloft gasten zullen hier ook zeker van genieten!