Een sterke en makkelijk kweekbare wietsoort? Skunk it is!

skunk

Wanneer je op zoek bent naar wietzaadjes om hier zelf wietplanten uit te laten voortkomen, dan heb je tegenwoordig legio opties. Veel mensen prefereren dan wietplantjes die makkelijk te kweken zijn. Zeker onervaren kwekers zijn hierbij gebaat. Tegelijkertijd is het volgens veel mensen ideaal als de werking van de wiet krachtig is. Beter te krachtig dan te zwak, zo wordt er al snel geredeneerd. Van te krachtige wiet zou je namelijk altijd kunnen beslissen een kleine dosis te nemen om zo de effecten toch binnen de perken te houden. Afijn, bij veel hobbykwekers is Skunk een erg populaire soort. Skunk voldoet namelijk aan de kenmerken zoals tot nu toe in dit artikel beschreven.

Wetenswaardigheden over Skunk

De wietsoort Skunk is op zichzelf al vrij oud. In de jaren 70 van de vorige eeuw is deze soort namelijk al ontstaan. Al snel bleek dat Skunk een ideaal type wiet is om verdere kruisingen van te maken. Dit is dan ook volop gebeurd in de loop van de jaren die erna kwamen. Soorten die op welke manier dan ook zijn afgeleid van Skunk hebben meestal wat zoetige tinten op het moment dat je het gebruikt. De effecten ervan zijn over het algemeen zeker krachtig te noemen, iets dat uiteraard het gevolg is van het hoge THC-gehalte.

skunk

Wat je moet weten als je dit gaat kweken

Zoals gezegd zijn Skunk-wietsoorten betrekkelijk eenvoudig te kweken, ook voor kwekers die nog niet zo veel ervaring hiermee hebben. Uitkijken voor schimmelvorming op de planten blijft het evenwel altijd. Verder hebben ze een gemiddelde bloeitijd en planten worden gemiddeld tot iets bovengemiddeld groot. De toppen kunnen in de loop van de bloeiperiode groen kleuren, maar ook goudgeel komt wel voor.