Het geven van een tweede leven aan een oude piano

Piano

Een oude piano van Emile van Leenen Piano’s kan een geweldige toevoeging zijn aan elk huis of elke studio. Soms kan het zijn dat een oude piano niet meer wordt gebruikt of dat deze niet meer in goede staat verkeert. In plaats van deze weg te gooien, kun je ervoor kiezen om deze een tweede leven te geven. Hier zijn enkele manieren waarop je een oude piano kunt transformeren tot iets nieuws en nuttigs. Natuurlijk kun je er daarnaast ook voor kiezen om een nieuwe piano of nieuwe vleugel aan te schaffen.

  1. Ombouwen tot een bureau: Als de piano niet meer kan worden bespeeld, kun je ervoor kiezen om deze om te bouwen tot een bureau. Je kunt de toetsen verwijderen en deze vervangen door een plank om te gebruiken als werkruimte. Dit is een geweldige manier om de piano te hergebruiken en tegelijkertijd een uniek bureau te creëren.
  2. Ombouwen tot een boekenkast: Een andere manier om een oude piano nieuw leven in te blazen, is door deze om te bouwen tot een boekenkast. Je kunt de toetsen en andere onderdelen verwijderen en de binnenkant van de piano bekleden met boekenplanken. Dit kan een unieke en mooie boekenkast opleveren die perfect past bij elk interieur.
  3. Ombouwen tot een wijnrek: Je kunt ook een oude piano ombouwen tot een wijnrek. Verwijder de toetsen en andere onderdelen en plaats in plaats daarvan wijnrekken in de binnenkant van de piano. Dit kan een mooie en functionele manier zijn om je wijn te bewaren en tegelijkertijd de oude piano nieuw leven in te blazen.
  4. Ombouwen tot een kunstwerk: Als je handig bent, kun je een oude piano omvormen tot een kunstwerk. Je kunt de piano beschilderen of versieren met andere materialen en deze op een prominente plaats in je huis of studio tentoonstellen.