Zeer mooie kunst openbare ruimte

Iedereen kent wel een plek in zijn of haar omgeving waar een beetje kleur veel kan veranderen. Zo liep ik laatst langs de school van mijn neefje en wat mij meteen opviel waren de sombere muren van het gebouw. Nu weet ik dat eerdaags de school 25 jaar bestaat en wat zou leuker zijn als het schoolgebouw hiervoor een opknapbeurt zal krijgen in de vorm van  kunst openbare ruimte. Toevallig ken ik een kunstenaar, Albert Kramer, die al meerdere saaie gebouwen en openbare ruimtes heeft omgetoverd tot een plaatje. kunst openbare ruimte

Een mooi kunstwerk

Samen met mijn zus en natuurlijk meerdere ouders heb ik mijn plan uitgelegd en alvast wat voorbeelden wat deze kunstenaar heeft gemaakt laten zien. Iedereen vond het een geweldig idee en wilden zo helpen met het geld inzamelen om een mooi kunst openbare ruimte te laten maken. In de periode die volgde was de kunstenaar druk bezig om een mooi ontwerp te maken en tegen de tijd dat dit ontwerp klaar was werden wij gevraagd om te komen kijken. Het resultaat was geweldig en dit was alleen nog maar het ontwerp. Het kan niet anders dan super mooi worden wanneer de kunstenaar echt aan het werk gaat bij de school.

Wij hadden ervoor gekozen om een mooie muurtekening te laten maken. Natuurlijk hadden wij liever een mooi kunstwerk laten maken, maar daar is helaas het schoolplein te klein voor. Eindelijk is de muurtekening klaar en inderdaad het is super mooi. Veel en veel mooier dan op het ontwerp, maar dat kan ook niet anders. kunst openbare ruimte