Meditatie is leuker dan je denkt!

mediteren

mediteren

Meditatie leren

Als je dacht dat meditatie gewoon maar iets zweverigs was, dan heb je het mis. Meditatie is veel leuker dan je denkt, en dat komt allemaal door het resultaat dat je ermee bewerkstelligt. Mijn eigen ervaring met meditatie is ook dat ik eerst een beetje cynisch was erover. Toen vriendinnen van mij me hadden overgehaald eens een meditatie cursus te doen, was ik al snel om! Meditatie hoeft namelijk helemaal geen taak te zijn, en je kunt het doen waar en wanneer je maar wilt. Zo doe ik het nu vaak gewoon op mijn bed. Een fijne, warme plek om mijn geest even rust te geven. Dat kun jij dus ook!

Aanrader voor iedereen

Voorheen raakte ik snel gestrest van bijvoorbeeld werkdruk. Hoe meer stress ik had, hoe minder ik kon doen, hoe groter te druk werd. En daar kreeg ik weer stress van, en hoofdpijn niet te vergeten. Tegenwoordig heb ik alles in mijn hoofd meer op een rijtje en kan ik rustig een stapje terug nemen. Zo voel ik mij rustiger en ben ik productiever. Ik voel mij ook een stuk gezonder, vooral omdat ik nu echt aandacht aan mijzelf besteed. Daarom wil ik meditatie aanraden aan iedereen die er baat bij heeft. Probeer het gewoon eens, en kijk wat het voor je kan doen!