Nieuw waspoeder nodig? Ga voor een schoon en biologisch middel

neutral waspoeder

Schoonmaakmiddelen als waspoeder zijn producten waarvan je er niet aan ontkomt om deze af en toe aan te schaffen. Dit is simpelweg nodig, of je nu met de hand wast of gebruik makend van de wasmachine. Een wasmiddel als Neutral waspoeder is de enige manier om vuil en vlekken echt goed uit je kleding te krijgen. Zeker als je met de wasmachine wast dringt dit waspoeder tot heel diep in de poriën van de kleding door. Op welke manier dan ook komt je huid later dan ook in aanraking met restanten van dit waspoeder. Alleen al om die reden is het aan te raden om altijd gebruik te maken van biologische schoonmaakmiddelen. Hieronder zetten de voordelen van deze zo schoon mogelijke schoonmaakmiddelen op een rijtje. In de alinea daarna zullen we mededelen welke voorzorgsmaatregelen je ook bij biologische middelen zult moeten nemen.

Van welke voordelen profiteer je als je voor biologische schoonmaakmiddelen kiest?

Wanneer je ervoor kiest voortaan louter gebruik te maken van biologische dan wel ecologische schoonmaakmiddelen, dan profiteer je voortaan van de volgende voordelen:

  • Van een biologisch schoonmaakmiddel mag je ervan uitgaan dat dit geen ingrediënten als bijvoorbeeld parfum en kleurstoffen. Hierdoor worden veel problemen en irritaties aan de huid al bij voorbaat voorkomen. Vooral huidallergieën ben je hiermee voor.
  • Door dergelijke in potentie schadelijke stoffen te mijden zorg je voor een minder zware belasting van het milieu.
  • Tegenwoordig kunnen biologische schoonmaakmiddelen van goede kwaliteit ook als je op een relatief lage temperatuur wast uitstekend vlekken uit kleding krijgen. Door niet op een te hoge temperatuur te wassen spaar je het milieu opnieuw.
  • Er zijn heden ten dage nog steeds verschillende uitstekende Nederlandse aanbieders van wasmiddelen met een ecologische signatuur. Door van een Nederlands bedrijf te kiezen zorg je ervoor dat het waspoeder geen lange reis heeft hoeven afleggen naar jouw woning. Wederom is dat gunstig voor het milieu.
neutral waspoeder

Waarop moet je altijd letten bij middelen als waspoeder?

Biologisch waspoeder mag dan wel schoner en beter voor het milieu zijn dan de niet-biologische variant, toch dien je bij het gebruik ervan nog steeds rekening te houden met een aantal belangrijke facetten. Dit om de veiligheid rond het gebruik van dergelijke middelen te garanderen. Neem bijvoorbeeld onder meer de volgende veiligheidsmaatregelen in acht:

  • Ook ecologisch of biologisch waspoeder kan behoorlijke irritatie aan de ogen veroorzaken. Houd dit poeder dan ook altijd ver uit de buurt van je gezicht.
  • Heb je net met het poeder gewerkt, bijvoorbeeld door het in de wasmachine te gooien? Was daarna dan altijd meteen grondig je handen. Zo voorkom je dat er restjes in je ogen kunnen komen.
  • Mochten je ogen toch in aanraking zijn gekomen met waspoeder, spoel je ogen dan gedurende een minstens een paar minuten af met stromend water. Als je contactlenzen in had, doe deze dan uit. Mocht de irritatie aanhouden, dan kun je het best de huisarts bellen voor advies.
  • Houd biologisch wasmiddel altijd buiten bereik van kinderen.