Stop de bloeding door deze stappen te volgen

Stop de bloeding

Het is heel erg belangrijk dat jij weet hoe jij iemand kan helpen als hij of zij zich heem verwond. Een aantal weken geleden zag ik iemand die van zijn fiets was gevallen en omstanders riepen allemaal “stop de bloeding“. Helaas wist niemand hoe dat precies moest en daardoor ontstond er veel paniek. Gelukkig heb ik een paar jaar geleden een cursus gevolgd waarbij ik dat geleerd heb. Ik liep naar voren door de massa mensen heen om de man die daar op de grond lag te helpen. Ik zag dat er een hele rode vlek op zijn blouse zat. Doordat ik wist wat ik moest doen kon ik snel handelen, dat is erg belangrijk in dit soort situaties. Toen de ambulance aan kwam bedankte een medewerker mij, zonder mijn hulp had de man het misschien niet gered.

Stop de bloeding

Snel handelen is heel belangrijk

Doordat ik gelijk in kon spelen op de situatie toen ik mensen “stop de bloeding” hoorde roepen heb ik mogelijk iemands leven gered. Daarom raad ik iedereen aan om een cursus te volgen waarbij jij dat leert. Een mensen leven is heel erg kostbaar en daarom is het zeker de moeite waard. Tijdens die training heb ik geleerd dat jij de wond terug moet drukken. Zo kan er niets meer uit komen. Het is niet altijd even makkelijk om te doen en zeker niet als jij bang bent voor wonden. Het is echt iets wat jij kan leren en daarna misschien wel iemands leven kan redden.

Stop de bloeding